Google+ Part Egyesület, Eger: Szombat a Bikavér Ünnepen - Egri Csillag Színpad - 2013

2013. jún. 25.

Szombat a Bikavér Ünnepen - Egri Csillag Színpad - 2013

Egri Csillag Színpad az Egri Bikavér Ünnepén 2013
PROGRAMTERV SZOMBAT - 2013.07.13.
Zenepavilon, Érsekkert, Eger

16.00 Popméter (dj)
És nem tudnak leállni.

19.00 Kelet a Slam - Egri slam az Ethnofil zenészeivel (live)
Slames-jazzes kora esti fröccsös ölelés... helyi fiatalok szabad verselése... széllel Slamben szabadon, az Ethnofillel, kellemesen körül ölelő dallam(gondolat)mezejében. // youtube // facebook

20.00 Grabanc koncert (live)
Vigyázat! 1/3 rész Egri (Bika)vért tartalmaz!

A hattagú instrumentális formáció, sallangmentes, húzós grúvokon nyugvó, elektronikával savazott feszes rockzenéjében különböző zenei hatások szintetizálódnak, ezért lehetetlen őket bármilyen hagyományos zenei stílusba, kategóriába beskatulyázni. A zenei szaksajtó is bizonytalan, amikor valahol az instrumental partyrock, lakossági trans-goa, freejazzcore-ska, psyfunk, industrial-ethnometal-trip-jazz, grunge'n bass határvidékén helyezi el a bandát.
A legendás szegedi Meztelen Ebéd zenekar progresszív hagyományaira építő, eredetileg trió felállásban játszó zenekart Ihász Péter (gitár), Tasi Csaba (basszusgitár) és Alberkovics Péter (dob) alapította 2006-ban. Több éves kísérletezés és zenei útkeresés után, a mára letisztult arculat, az alapítóatyák masszív szellemi és zenei alapjait szervesen és harmonikusan kiegészítő tagok csatlakozásával kristályosodott ki. Így a biztos, feszes-pörgős dobokat, lézerkardból szintetizált effektekkel dúsított basszusgitár zúzdát, a velőtrázó extatikus, máskor női alsóneműt lazító gitárszólókat és riffeket, Turcsoki Péter fx-es és egyéb számítógépes varázslatai, Gimesi Szabolcs kelet-európai sztyeppék és a savas urbánus partyk üzenetét közvetítő dorombjátéka, illetve Reményi László 80-as évekbeli underground hagyományokra épülő, romantikus és freejazz elemeket egyaránt ötvöző szaxofonjátéka teszi teljessé és kerekké.
Koncertjeiken szimbiózisban ugrál, táncol együtt a közönség és a banda, ezért minden fellépésük olyan mosolypogó-fesztivál, ahol a zene hullámai homogén boldogságpéppé egyesítik a színpadon játszó zenészeket és a hallgatóságot, lerombolva ezzel minden olyan falat, amely a totális és feltétel nélküli befogadás és öröm útjába állhatna.
A zenekarban a kezdetektől fogva meghatározó jelentősége van az „egri szálaknak”. Tasi Csabinak köszönhetően az alaptrió egyharmadának ereiben csörgedezett egri (bika)vér. Ez az egészséges arány Reményi Laca – a legendás démoni Labeo Bicolor együttes alapító tagjának – csatlakozásával, a jelenlegi, hattagú felállásban is biztosított. Összenő, ami összetartozik, tartja az ősi sumér közmondás, hiszen a Meztelen Ebéd és a démoni Labeo Bicolor már a 90-es évek végén is együtt koncertezett a Más klubban. A Grabanc szintén nem ismeretlen az egri közönség számára, hiszen a zenekar lépett már fel a Bíborosban, a tavalyi Bikavér Ünnepen szintén az Egri Csillag Színpadon, illetve ősszel az ArtAlom Fesztiválon a Glo:bban.
// facebook // bandcamp //soundcloud



22.00 Neuro (dj)
Még az 1998-as Más Klubbos estéken kezdett el DJ-zni és azóta már egészen sok helyen megfordult a lemezjátszók mögött. Sokáig az Eger Underground majd pedig Urban Breakdown csapat tagjaként zenélt, főleg törtütemes témákban. Jelenleg már igyekszik nem bekategorizálni magát egyetlen zenei stílusba sem, mert úgy gondolja, hogy egy jó DJ legyen annyira nyitott, hogy bármelyik igényes zenei stílushoz hozzá tudjon nyúlni, ha a közönség és a saját hangulata azt kívánja.

23.00 Moven (dj)
Az Egerbeats csapat tagja. Rengeteg drum and bass bulin megfordult, és nem csak partiarcként, hanem szervezőként és dj-ként is. A Zenepavilonhoz a dnb és egyéb elektronikus műfajok legjavából hoz majd egy jó kis adagot. // facebook


Párhuzamosan:
16.00-19.00 Kavalkád - Kreatív gyerekprogramok
Kreatív kézműves programok, játékok gyerekeknek a Kavalkád Egyesület szervezésében. // facebook

Scaff - Visual-Dallamgrafika
Scaff az elmúlt évek során rengeteg rendezvényen, party-n megfordult és vetített. Tavaly is minden este kint volt a Bikavér Ünnepen és idén is folytatja fényes szereplését a bikavéres, csillagos éjszakában.

2DIMENZIÓ
Eger legújabb fényművészeti projektje az Egri Bikavér Ünnepen startol. A 3D-s alkotók 2DIMENZIÓ néven festik a hangulatokat az érsekkerti fák között, a Zenepavilon mellett.

Lobbanáspont tűzzsonglőrök
Az egri tűzmesterek a zenepavilonnál is zsonglőrködnek egyet, de a Bikavér Ünnepen többször lehet velük találkozni az Érsekkerti tó partján, ahol a Csakragenerátor csapat dobbantja a fellépéshez a kellő ritmust és hangulatot. // facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése